top of page

Інклюзивна освіта – перспектива нова.

Хоч різні можливості – рівні права!

Кожна дитина – це цілий світ,

Освіта, повага і рівність для всіх!

Питання інтеграції дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітній простір є надзвичайно актуальним, особливо у контексті тих змін, які на сьогодні відбуваються в освіті. Кожна дитина, незалежно від своїх особливостей – фізичних, інтелектуальних, соціальних, емоційних чи мовних, повинна мати можливість реалізувати своє право на навчання в будь-якому типі освітнього закладу і отримати при цьому гідну та якісну освіту.

20 листопада 2023 року відбулася педагогічна рада з теми «Інклюзивне навчання: рівні можливості для кожного».

Педагогічні працівники детально ознайомилися з нормативними документами, які регулюють інклюзивну освіту.

 Звернули увагу на те, що сьогодні питання інклюзивного навчання може торкнутися кожного освітнього закладу, а тому весь трудовий колектив гімназії повинен знати, що головне завдання – це створити належні умови, щоб дитина відчувала себе рівною серед рівних, бо це є пріоритетом Нової української школи.

У ході цікавого і продуктивного спілкування учасники педагогічної ради поділилися напрацьованим досвідом роботи з особливими дітьми.

Педагогічна рада пройшла цікаво та плідно, кожний зміг отримали можливість поповнити свої професійні компетенції, взяти для себе щось важливе та корисне.

Як підсумок, прийшли до спільного висновку: наше головне завдання – допомогти таким учням стати успішними.

Питання інклюзії і надалі залишається відкритим, адже щоб отримати досвід роботи потрібно попрацювати не один рік і отримувати цінну практику.



5 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Корисні посилання

bottom of page